Eltérés a napi és heti vezetési idő két órás túllépésére vonatkozó angol és magyar nyelvű hivatalos rendelet szövegében

Vélhetően fordítási hiba miatt fordulhat elő az eltérés. A magyar nyelvű verzióban a módosítások „1. cikk, 11. Eltérési lehetőség” pontja szerint: …a járművezető legfeljebb két órával túllépheti a napi és heti vezetési időt, feltéve, hogy 30 perces, megszakítás nélküli szünetet tartott közvetlenül az annak érdekében meghosszabbított vezetési idő előtt, hogy elérje a munkáltató működési központját vagy saját lakóhelyét, hogy ott heti pihenőidőt vegyen ki. A magyar szöveg tehát csak a heti pihenő kifejezést használja.

Az angol nyelvű verzió szerint: …a járművezető legfeljebb két órával túllépheti a napi és heti vezetési időt, feltéve, hogy 30 perces, megszakítás nélküli szünetet tartott közvetlenül az annak érdekében meghosszabbított vezetési idő előtt, hogy elérje a munkáltató működési központját vagy saját lakóhelyét, hogy ott heti rendszeres pihenőidőt vegyen ki.

Javasoljuk a tehergépjármű-vezetőknek, hogy a félreértések és az esetleges szankciók elkerülése érdekében a munkaszervezés során az angol nyelvű verzió szövegezéséből induljanak ki, és a két órás túlvezetési lehetőséggel – a többi feltétel figyelembe vétele mellett – kizárólag a heti rendszeres pihenőidő kivétele céljából történő hazatérés esetén kalkuláljanak!

Tachográf képzést igény szerinti gyakorisággal szervezünk a Kamionsulinál. 15 fő feletti létszám esetében lehetőség van kihelyezett tanfolyam megtartására is.

A további információkkal, időpontokkal kapcsolatban keresse munkatársunkat, Pongóné Molnár Ágnest a megadott elérhetőségeken.

31181cookie-checkEltérés a napi és heti vezetési idő két órás túllépésére vonatkozó angol és magyar nyelvű hivatalos rendelet szövegében

Szólj hozzá!