Komoly és fontos közúti ellenőrzések a héten Európa-szerte

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL (a korábbi TISPOL) a 2021. február 8. és február 15. közötti időszakban megtartja idei első Truck & Bus ellenőrzési akcióját, melyben a magyar rendőri szervek is részt vesznek.

Az akció a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok, illetve azok személyzete átfogó ellenőrzésére irányul. A tagállamok rendőri szervei kiemelt figyelmet fordítanak a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatának, valamint a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotor-kerékpárosok, illetve a motorkerékpárosok szabályszerű közlekedésének ellenőrzésére is.

Az ellenőrzések elsődleges célja a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, megelőzése. Az akcióban a rendőrök főként az áru-, és személyszállításhoz szükséges okmányokat, a menetíró készülékkel, illetve a rakományok rögzítésével kapcsolatos előírásokat, a vezetési és pihenőidő betartását, valamint a túlsúlyos járműveket ellenőrzik.

A közelgő művelet kivitelezéséről itt olvasható bővebben >>>

Kerülje el a hatósági büntetéseket a megfelelő szakmai ismeretekkel, amelyeket elsajátíthat tanfolyamainkon! Szakmai képzéseinkről itt tájékozódhat, a jelentkezési időket itt tekintheti meg.

33550cookie-checkKomoly és fontos közúti ellenőrzések a héten Európa-szerte

Szólj hozzá!