A vészhelyzet megszűnésével a GKI-kártyák meghosszabbítása is aktuálissá válik

Május 25-én az Európai Parlament és Tanács a közlekedésre vonatkozó szabályozás bizonyos területein egyes bizonyítványok és engedélyek megújításával és meghosszabbításával, valamint egyes időszakos ellenőrzések és továbbképzések elhalasztásával kapcsolatos egyedi és átmeneti intézkedésekről rendelkezett.

A még csak uniós irányelvként jelen lévő rendelet szerint a 2020. február 1. és 2020. augusztus 31. között lejárt vagy lejáró gépjárművezetői képesítési igazolványokat az egyes igazolványokon feltüntetett lejárati időponttól számítva még hét hónapig érvényesek. Fontos megjegyzés, hogy hazai szabályozás még nem született ez ügyben. A teljes rendeletet itt olvasható.

Ugyanakkor a gépjárművezetőknek fel kell készülniük a gyors reagálásra. Érdemes minél hamarabb alap- vagy továbbképzésre jelentkezniük, hogy időben vizsgázni tudjanak. A Kamionsuli Kft. felkészülve fogadja a sofőröket online tanfolyamaik keretében, továbbá már folynak a vizsgaidőpontok lekérései a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Zrt.-től.

További információkról a GKI-tanfolyamokkal kapcsolatban budapesti és regionális irodáinkat kereshetik.

30302cookie-checkA vészhelyzet megszűnésével a GKI-kártyák meghosszabbítása is aktuálissá válik

Szólj hozzá!