„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek

A veszélyhelyzetet pozitívan is ki lehet használni. Például, ha egy gépkocsivezetőnek lejár valamelyik engedélye, és a szükséges ismeretfelújító tanfolyamot e-learning formájában elvégzi a Kamionsuliban, a vizsgáztatás újraindulásakor neki már „csak” startra készen a vizsgaidőpontra kell várnia.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben leállították a gépkocsivezetők szaktanfolyami és kategóriás képzéseit, valamint a hatósági vizsgáztatásokat. Emiatt a meglévő dokumentumokat a vészhelyzet elmúlását követően 15 napig még érvényesnek fogják tekinteni, ami azt jelenti, hogy például a GKI-kártyát abban az időszakban belföldön nem ellenőrzik majd. A felmentés biztosításának feltételei azonban jelen pillanatban csak nemzeti hatáskörben szabályozottak, egyelőre nincs egységes uniós szabályozás a moratórium kezelésére.

Mit tehet, ha lejárnak az engedélyei vagy épp a GKI-kártyájának érvényessége?

A Kamionsuli lehetőséget biztosít a szükséges ismeretfelújító tanfolyamra e-learning formájában. A sofőrök a maximum 60 órás képzést bárhonnan, bármikor – 90 nap áll rendelkezésre a befejezéséig – elvégezhetik okos eszközükről és internet hozzáféréssel. Ez nagy segítség a gépkocsivezetőknek, amikor a vészhelyzettel kapcsolatos állami korlátozó intézkedések tiltják a tantermi oktatások szervezését.

Az e-learninges tanfolyam mellett további digitális felület segíti a gépkocsivezetők felkészülését. A tanulószobában lévő szaktanfolyami tesztadatbázissal és GKI tananyaggal gyakorolhatnak, előképezhetik magukat és lényegében felkészülhetnek a vizsgára. A Kamionsuli folyamatos online konzultációs lehetőséget, valamint igény esetén számítógépen keresztül képzést is biztosít a gépkocsivezetőknek, munkatársaink mindennap 8 és 12 óra között várják az érdeklődők jelentkezését digitális felületeken, akár e-mailben, akár Skype-on, akár Teams-en keresztül.

GKI-továbbképzéssel kapcsolatos e-learning tanfolyamunkról itt tájékozódhat.

Mi a helyzet az OKJ-s képzésekkel, illetve az OFA-programmal?

Bár februárban még indult egy képzés, amelynek hallgatói ősszel vizsgázhatnak, de szeptembertől már nem indulhatnak képzések, ivel a szakmásított gépjárművezetést kivették az OKJ-s rendszerből. A veszélyhelyzeti korlátozásokra, például a személyes ügyintézés megtiltására tekintettel az OFA-program keretében szervezett képzések ugyanakkor el sem indultak, legkorábban a járvány elmúltával lehet visszatérni erre a kérdésre.

Előregondolkodás, tervezés és felkészülés

A sofőrök azzal tudnak magukon a leginkább segíteni, ha előreterveznek. Ebben pedig segítségükre vannak az oktatási központok. Az e-learning képzést elvégző gépkocsivezetők mindenféleképp előnyben lesznek a vizsgáztatás újraindulásakor, mivel a Kamionsuli várhatóan rövid határidővel tud számukra vizsgaidőpontot kérni. A tanfolyam halogatásával a vizsgázással csúszhatnak meg, ami következtében előfordulhat, hogy napokig vagy hetekig a szükséges papírok hiányában nem dolgozhatnak. A tanfolyammal időt és pénzt spórolhatnak meg!

A Kamionsuli jelenleg azon dolgozik, hogy a tanfolyamot már elvégző, de forgalmi vizsgával és így jogosítvánnyal nem rendelkező ezáltal a májusi vizsgáról lemaradó gépkocsivezetők őszi vizsgáztatását biztosítsa.

Vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot a bővebb tájékoztatás érdekében, elérhetőségeinket itt találja.

29730cookie-check„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek

“„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nem értem, hol a megoldás pl. a gki kártya lejárt és a vészhelyzet visszavonása után 15napig érvényes? Arra kiváncsi leszek, hogy 15 napon belül mikor fogok sorra kerülni!? Majd addig amig nem kerül sorra valaki, munkanélküli lesz!

    Válasz

Szólj hozzá!

Ne maradjon le tanfolyamainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!