„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek

A veszélyhelyzetet pozitívan is ki lehet használni. Például, ha egy gépkocsivezetőnek lejár valamelyik engedélye, és a szükséges ismeretfelújító tanfolyamot e-learning formájában elvégzi a Kamionsuliban, a vizsgáztatás újraindulásakor neki már „csak” startra készen a vizsgaidőpontra kell várnia.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben leállították a gépkocsivezetők szaktanfolyami és kategóriás képzéseit, valamint a hatósági vizsgáztatásokat. Emiatt a meglévő dokumentumokat a vészhelyzet elmúlását követően 15 napig még érvényesnek fogják tekinteni, ami azt jelenti, hogy például a GKI-kártyát abban az időszakban belföldön nem ellenőrzik majd. A felmentés biztosításának feltételei azonban jelen pillanatban csak nemzeti hatáskörben szabályozottak, egyelőre nincs egységes uniós szabályozás a moratórium kezelésére.

Mit tehet, ha lejárnak az engedélyei vagy épp a GKI-kártyájának érvényessége?

A Kamionsuli lehetőséget biztosít a szükséges ismeretfelújító tanfolyamra e-learning formájában. A sofőrök a maximum 60 órás képzést bárhonnan, bármikor – 90 nap áll rendelkezésre a befejezéséig – elvégezhetik okos eszközükről és internet hozzáféréssel. Ez nagy segítség a gépkocsivezetőknek, amikor a vészhelyzettel kapcsolatos állami korlátozó intézkedések tiltják a tantermi oktatások szervezését.

Az e-learninges tanfolyam mellett további digitális felület segíti a gépkocsivezetők felkészülését. A tanulószobában lévő szaktanfolyami tesztadatbázissal és GKI tananyaggal gyakorolhatnak, előképezhetik magukat és lényegében felkészülhetnek a vizsgára. A Kamionsuli folyamatos online konzultációs lehetőséget, valamint igény esetén számítógépen keresztül képzést is biztosít a gépkocsivezetőknek, munkatársaink mindennap 8 és 12 óra között várják az érdeklődők jelentkezését digitális felületeken, akár e-mailben, akár Skype-on, akár Teams-en keresztül.

GKI-továbbképzéssel kapcsolatos e-learning tanfolyamunkról itt tájékozódhat.

Mi a helyzet az OKJ-s képzésekkel, illetve az OFA-programmal?

Bár februárban még indult egy képzés, amelynek hallgatói ősszel vizsgázhatnak, de szeptembertől már nem indulhatnak képzések, ivel a szakmásított gépjárművezetést kivették az OKJ-s rendszerből. A veszélyhelyzeti korlátozásokra, például a személyes ügyintézés megtiltására tekintettel az OFA-program keretében szervezett képzések ugyanakkor el sem indultak, legkorábban a járvány elmúltával lehet visszatérni erre a kérdésre.

Előregondolkodás, tervezés és felkészülés

A sofőrök azzal tudnak magukon a leginkább segíteni, ha előreterveznek. Ebben pedig segítségükre vannak az oktatási központok. Az e-learning képzést elvégző gépkocsivezetők mindenféleképp előnyben lesznek a vizsgáztatás újraindulásakor, mivel a Kamionsuli várhatóan rövid határidővel tud számukra vizsgaidőpontot kérni. A tanfolyam halogatásával a vizsgázással csúszhatnak meg, ami következtében előfordulhat, hogy napokig vagy hetekig a szükséges papírok hiányában nem dolgozhatnak. A tanfolyammal időt és pénzt spórolhatnak meg!

A Kamionsuli jelenleg azon dolgozik, hogy a tanfolyamot már elvégző, de forgalmi vizsgával és így jogosítvánnyal nem rendelkező ezáltal a májusi vizsgáról lemaradó gépkocsivezetők őszi vizsgáztatását biztosítsa.

Vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot a bővebb tájékoztatás érdekében, elérhetőségeinket itt találja.

29730cookie-check„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek

“„Helyzetbe szeretnénk hozni a gépkocsivezetőket” – Online tanfolyam és konzultációs segítség a hazai sofőröknek” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nem értem, hol a megoldás pl. a gki kártya lejárt és a vészhelyzet visszavonása után 15napig érvényes? Arra kiváncsi leszek, hogy 15 napon belül mikor fogok sorra kerülni!? Majd addig amig nem kerül sorra valaki, munkanélküli lesz!

    Válasz

Szólj hozzá!