Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

A kijárási korlátozás részleges megszüntetésével – Budapest és Pest megye kivételével – ismét lehet igényelni vizsgaidőpontokat, az első vizsgák megszervezését jövő hétre tervezik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járványügyi vészhelyzethez igazodva 2020. március 19-i hatállyal függesztette fel a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. vizsgáztatási és utánképzési tevékenységét. A minisztérium engedélyével május 6-án újraindulhatnak vidéken a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi vizsgák.

A korlátozó intézkedések a védekezés új szakaszában szigorú menetrend szerint, fokozatosan enyhíthetőek. A vizsgaturizmus megelőzése érdekében az egyes helyszíneken kizárólag azok tehetnek vizsgát, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek, a budapesti és Pest megyei lakosok ebből a célból sem utazhatnak az ország másik részébe.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta:

„A Vizsgaközpont csak azokat a vizsgákat és utánképzéseket szervezi meg, amelyek helyszínén járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot.”

A Vizsgaközpont az óvintézkedések részeként korlátozni fogja a résztvevők számát is, ami a várakozási idő növekedéséhez vezethet. A társaság vidéki ügyfélszolgálati irodáiban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetőség nyílik a személyes ügyintézésre. A budapesti és Pest megyei irodák továbbra is postai és elektronikus úton fogadják a megkereséseket.

A Kamionsuli jelenlegi tanfolyamainak és a tervezett vizsgák időpontjairól itt tájékozódhat.

További kérdéseivel forduljon regionális irodáinkhoz. Elérhetőségek

29920cookie-checkVidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

Szólj hozzá!